افتخاری دیگر برای سازمان بورس؟ " نخستین انتشار اسامی متخلفان بورسی "
به گزارش بورسنیوز، احتمالاً شما نیز نام شرکتهای زیادی را شنیدهاید و یا سهامدار شرکتهای مختلفی بودهاید که سود سالانه را تقسیم نکردهاند و یا صورتهای مالی خود را بهموقع منتشر نکردند. آیا مدیران این شرکتها نیز محکوم و جریمه شده اند؟ اگر جریمه شدهاند چرا نامی از آنها اعلام نشده است؟
در هفته گذشته شاهد انتشار خبر و مصاحبه سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص جریمه اعضای هیئتمدیره شرکت "هایوب" بهعنوان نخستین مدیران متخلفی که نام آنها منتشر شده، بودیم.
در اینکه استفاده از ابزارهای تنبیهی بر علیه مدیران متخلف شرکتها و حمایت از حقوق سهامداران خرد، عملی قابلتقدیر است، تردیدی وجود ندارد، بااینحال با شنیدن این خبر، در ذهن برخی انسانهای ایدهآل گرا و شاید منفیباف و مشکلدار نظیر نگارندگان، چند سؤال و ابهام به وجود میآید.
۱- چرا خبر جریمهشدن مدیران و اعضای هیئتمدیره یک شرکت با افتخار و برای نخستینبار رسانهای میشود؟
آیا اینکه برای نخستینبار خبر محکومشدن مدیران یک شرکت رسانهای میگردد، به این خاطر است که شاید برای نخستینبار باشد که عدهای از اعضای هیئتمدیره یک شرکت به دلیل تأخیر در پرداخت سود جریمه میشود؟ ممنون میشویم تنها چند مورد از مدیران شرکتهایی که به دلیل تأخیر در پرداخت سود نقدی جریمه شدهاند را نام ببرید تا ما نیز نخستین اعلام رسانهای را با شما جشن بگیریم.
۲- اصولاً چرا اسامی مدیران متخلف شرکتها تاکنون اعلام نشده است؟
چندین و چند سال است که مدیران و حکمرانان کشور، از بهکاربردن نام متخلفین، مجرمین و متهمین در رسانههای کشور با نامهای مخفف دوحرفی و بعضاً از سمت آنها استفاده میکنند. (مورد داشتیم اشخاصی چند دههزار میلیارد تومان تخلف مالی داشتند، انواع و اقسام کلاهبرداریها به نامش ثبت شده و اتفاقاً در دادگاه محکوم هم شده بااینوجود نامش را ب. ز یا ق. ز معرفی میشوند.).
اما اینکه چرا و به چه دلیل سازمان بورس و اوراق بهادار تاکنون از معرفی اسامی مربوط به شرکتها و یا نهادهای مالی متخلف خودداری میکرده و یا میکند، سوالی است که این عزیزان میبایست توضیح دهند.
بهعنوانمثال، چرا اخبار تخلف برخی کارگزاریها و حتی مدیران شاغل در برخی نهادهای مالی را، میبایست در قالب شنیدهها و شایعات از اهالی بازار سرمایه شنید؟
ماجرای معاملات شرکت آذرآب و اعتبارات پرداختی از کارگزاری بانک کشاورزی و چند کارگزاری دیگر را در سالهای گذشته به یاد دارید؟ احتمالاً، اخباری راجع به تعطیلی و تخلف کارگزاریهای مختلف را بارها شنیدهاید. ماجراهای تخلف برخی شرکتها و کارگزاریها را در معاملات سهام شرکت کنتورسازی شنیدهاید؟
سؤال اینجاست که چرا در بازار سرمایه کشور، مدیران سازمان بورس و نهادهای نظارتی از معرفی اشخاص و شرکتهای متخلف، عاجزند؟
۳- تکلیف دیگر شرکتهایی که سالهاست سود مجمع را تقسیم نکردهاند و یا شرکتهایی که صورتهای مالی حسابرسی شده را افشا نمیکنند، چیست؟
احتمالاً شما نیز نام شرکتهای زیادی را شنیدهاید و یا سهامدار شرکتهای مختلفی بودهاید که سود سالانه را تقسیم نکردند و یا صورتهای مالی خود را بهموقع منتشر نکردهاند. آیا مدیران این شرکتها نیز محکوم و جریمه شدهاند؟ اگر جریمه شدهاند چرا نامی از آنها اعلام نشده است؟
۴- جرایم مدیران شرکتهای متخلف در جیب سازمان بورس میرود و یا بهعنوان خسارت و بهره رسوب پول سود سهام شرکت به سهامداران تخصیص مییابد؟
خدایی ناکرده اینگونه نباشد که سهامداران شرکتها از قصور و تخلف مدیرانش متضرر شوند و سازمان بورس و نهادهای نظارتی منتفع.
ممنون میشویم مقصد نهایی درآمدهای ناشی از جرایم مدیران شرکتهای متخلف را شفاف نمایید.
بیایید این موضوع را از زاویهای دیگر ببینیم:
درباره مسئولیت کیفری و حقوقی مدیران در شرکتهای سهامی، قوانین به نسبت روشن و خاصی پیشبینی شده است که میتوان به لایحهی اصلاح قانون تعزیرات ۱۳۴۷، مواد ۱۴۲ و ۱۴۳ و همچنین مواد ۱۳۰ الی ۱۳۳ آن بهعنوان مهمترین مقررات وضع شده در این زمینه اشاره کرد.
در این مواد، درصورتیکه ضرر و زیان مستند به عملکرد مدیر باشد، مسئولیت جبران خسارات بر عهده اوست و علت آن نیز تخلف اعضای هیئتمدیره و یا مدیرعامل است که در این صورت قانونگذار مسئولیت خاصی را به مدیران تحمیل میکند. طبق این قوانین مسئولیت مدیران تضامنی است و میزان مسئولیت چنین مدیرانی به میزان سرمایه شرکت و یا میزان سهم آنها از شرکت محدود نمیشود؛ بلکه آنها همه دیون و بدهیهای شرکت را باید بپردازند.
حال سؤال اینجاست که آیا خسارتی (مثلاً سود بانکی مدت تأخیر)، از شرکت یا مدیرانش بهعنوان جریمه تأخیر پرداخت سود، به سهامداران شرکت پرداخت میگردد یا خیر؟
درهرصورت، عدم پرداخت سود نقدی در زمان اعلامی توسط شرکتها، عدم انتشار بهموقع صورتهای مالی، دستکاری اطلاعات منتشر شده در صورتهای مالی، تخلفات مدیران و اعضای هیئتمدیره شرکتها در معاملات درونگروهی و یا خارج از گروه، عدم برگزاری مجامع، تأخیر و طولانیشدن فرایند افزایش سرمایه شرکتها و... تخلفاتی است که بهواسطه خسارات وارده به سهامداران، نیازمند برخوردهای قاطع و استفاده از ابزارهای تنبیهی بازدارنده است.
متأسفانه، عدم آشنایی بسیاری از سرمایهگذاران خرد فعال در بازار سرمایه با حقوق تجاری شرکتها، ضعف در اطلاعرسانی و آموزش در خصوص نحوه تنظیم شکایت و پیگیری حقوق سهامداران از شرکتها، عدم وجود کانونهای اختصاصی سهامداران و دارای وکلای تجاری و... تا حدود زیادی خیال بسیاری از مدیران و شرکتهای متخلف را آسوده کرده است که جا دارد شاهد تغییراتی جدی در این زمینه باشیم.
باور کنید اعلام اسامی و جرایم مدیران شرکتهای متخلف، نه افتخاری دارد و نه نیازی به انجام مصاحبههای مجزا. از نظر فعالین بازار سرمایه این رخداد میبایست روال عادی کار مدیران حقوقی و نظارتی سازمان بورس باشد.
آیا شما نیز سهامدار شرکتهایی با تخلفات مشابه هستید؟
نام شرکت از شما و پیگیری از ما
پروژه تحاری واداری دارد چرا افشا نمی کند 12000 متر اداری وتجاری منطقه 22
اونیکه متن رو نوشته اصلا خبر از بورس نداره وقتیکه مجمع سالانه برگزار میشه و مصوب میشه حداقل 10%سود تقسیم بشه در تارخ مصوب باید این سود در تاریخ مصوب بهسهامدار پرداخت بشه که فقط وفقط های وب تخلف کرده است و سود رو در رمان مصوب پرداخت نکرده است حالا چرا دارین از مدیران متخلف های وب حمایت میکنین نمیدانم دوما اون سود که تقسیم نمیشه برابر قانون باید صرف توسعه شرکت ویا سرمایه گذاری در بورس و...بشه که در حال انجامه لطفا اطلاعاتتون رو بالا ببرید سوما اسامی مدیران متخلف های وب ذکر شد کلیه اعضا هیئت یه و در صدرش مدیرعامل نامخترم سید ایمان میری
بارزسهای بورس مرده بودن
آخه این افتخاریست که بهش می نازید؟ جلوی فساد و رانت رو بگیرید تا افراد بیشتری قربانی ای مافیا بازی نشه
برای اینکه ب اون بالا بالاهآآآ و ص ل نبودندی.. کمال تشکررررر
را نامردان کثیف روزگار خصوصا
به اشیخ مجید خان عشقی عشقی
و دار ودسته سیسیلی .و .خوارش
از صندوقای کثافت یا حقوقیای .منش
از .سرگردنه تا متوهمین روزگار
تبریک و تهنیت عرض مینماییم
...ن با این ریاستتان و.....
کجای این مملکت درسته که بورسش صاحب داشته باشه. گند و کثافت کل مملکت رو گرفته. معولا میگن بورس آیینه تمام نمای اقتصاد یه کشوره. واقعا هم هست. دریغ و درد!!!!!!